Рубрика: Կենսաբանություն

Մեզ շրջապատող մանրեներ

Սնուցող ագարը ընդհանուր նշանակության միջավայր է, որն աջակցում է ոչ մանրաթելային օրգանիզմների լայն շրջանակի աճին: Սննդային ագարը տարածված է, քանի որ այն նպաստում է տարբեր տեսակի բակտերիաների և սնկերի աճին և պարունակում է բակտերիաների աճի համար անհրաժեշտ շատ սննդանյութեր:

Այն սովորաբար պարունակում է՝ 0,5% պեպտոն՝ ապահովում է օրգանական ազոտ: 0.3% տավարի էքստրակտ/խմորիչի էքստրակտ – Դրանց ջրի լուծվող պարունակությունը պարունակում է վիտամիններ, ածխաջրեր, ազոտ և աղեր:

Ոչ առաձգական բակտերիաների մեծ մասը կաճեն սննդարար ագարի վրա: ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ, Enterobacteriacae-ի մեծ մասը (E coli, Enterobacter, Proteus, Salmonella, Shigella, Serratia), ինչպես նաև Pseudomonas, Staph, Strep, Lactobacillus & Bacillus տեսակներ:

Ագար-ագարը բնական բուսական ժելատինի նմանակն է: Այն սպիտակ և կիսաթափանցիկ է, երբ վաճառվում է փաթեթներով լվացված և չորացրած շերտերով կամ փոշու տեսքով: Այն կարող է օգտագործվել դոնդողներ, պուդինգներ, կրեմ պատրաստելու համար: Դոնդող պատրաստելիս այն եփում են ջրի մեջ, մինչև պինդ նյութերը լուծվեն։

Ագարի թիթեղները ստանդարտ պինդ օժանդակ նյութ են միկրոօրգանիզմների աճեցման համար: Մանրէաբանական աճի միջավայրը պարունակում է սնուցիչներ և էներգիայի աղբյուր՝ միկրոբների աճի ժամանակ վառելիքի համար, և ագար՝ միջավայրը կիսապինդ, գելանման վիճակում պահելու համար:

Փորձ՝

Կենսաբանության դասին որոշեցինք տարբեր առարկաներից (մենք գտագործեցինք մետաղադրամ, թևնոց, հերախոս, մատանուց), ինչպես նաև մեր չլվացվաց մատներից և լվացվաց վերցնել նմուշներ ստուգելու համար՝ մանրենների տեսակը և դրանց քանակը։

  • Կասեցնել 28 գ սննդարար ագարի փոշի (CM0003B) 1 լ թորած ջրի մեջ:
  • Խառնել և ամբողջությամբ լուծել դրանք։
  • Մանրէազերծել 121°C-ում սպիրտայրոցով մինչև մի քիչ պնդանա։
  • Լցնել հեղուկը Պետրիի ափսեի մեջ և սպասել, որ միջավայրը պնդանա:

Այս պորձը կատարելուց ամենաաղտոտված նմուշները ստացանք մետաղադրամից և հերախոսից։
Փորձի արդյունքում կարելի է հետևություն անել, որ օճառը վերացնում է բակտերիաների մեծ մասը։

Оставьте комментарий